Aan/verbouw drive-in woning in Nuenen

In het ontwerp voor de uitbreiding en verbouwing van deze drive-in woning wordt de indeling van de gehele begane grond opnieuw bekeken. Het plan wordt van binnenuit ontworpen. Wonen, eten, koeken, werken en tv kijken krijgen een betere relatie met elkaar door nieuwe aanloop- en zichtlijnen. Door de uitbreiding en toepassing van veel glas voelt deze nieuwe woonruimte royaal en licht aan. De doorkijken en transparantie in dit verrassende ontwerp benadrukken het ruimtelijke gevoel.

De nieuwe woonruimte is boven de garage met oprit gelegen en daardoor is er een niveauverschil met de tuin. Een geleidelijk aflopend terras met een houten binnen- en buitenwand verbindt de binnen- en buitenruimte met elkaar. Er wordt voor de uitbreiding een donkere gevelsteen toegepast in combinatie met een zachtgrijze vezelcementbeplating en verduurzaamde houten geveldelen.

Het interieurontwerper versterkt de ruimtelijkheid door toepassing van bijzondere accenten. Een sfeervolle doorkijkhaard verbindt de zithoek met de eethoek. De bewoners willen graag hun boekencollectie een bijzondere plek geven en hiervoor wordt een kast van de vloer tot het plafond gemaakt door een interieurbouwer. Materiaal en kleur van bestaand en nieuw meubilair worden zorgvuldig overgenomen in het ontwerp. Hardglazen taatsdeuren, een moderne keukeninrichting, een mooie eiken houten vloer,een accentwand in natuurlijk raffia behang en een volledig nieuw verlichtingsplan zorgen voor een geweldige transformatie van deze sfeervolle en comfortabele woonruimte.

Ontwerp i.s.m. RAWarchitectuurstudio